Ochrana osobných údajov

Majiteľ a prevádzkovateľ internetového obchodu je vydavateľstvo
Confessio Augustana, spol. s r. o.
Sídlo: Mengusovce 194, 059 36
IČO: 52779343
DIČ: 2121130847
zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Prešov, oddiel: Sro, vložka č. 39347/P

Ochrana vašich osobných údajov je v našej spoločnosti na prvom mieste, preto si uvedomuje jej dôležitosť a dbáme o ich bezpečnosť vo všetkých stránkach ich používania, uloženia a ochrany. Ďakujeme vám za vašu dôveru.

Spoločnosť Confessio Augostana spracúva osobné údaje fyzických osôb kupujúcich, potenciálnych zákazníkov a osôb, ktoré vykonali registráciu na webovej stránke nášho eshopu yzop.sk v rozsahu, spôsobom a za účelom, ktorý je v súlade s ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. Zákon o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov").

Pri registrácii a nakupovaní (aj pri nakupovaní bez registrácie) je potrebné poskytnúť nasledovné informácie o kupujúcom:

  • meno a priezvisko, presná adresa (adresa, ktorá má byť uvedená na faktúre)
  •  kontaktné informácie (e-mailová a telefónne číslo)
  •  voliteľné ďalšie adresy (ak je iná dodacia adresa, než fakturačná)
  •  ak nakupujete ako firma / živnostník, naviac: obchodný názov, IČO a DIČ DPH

Dôvod spracovania osobných údajov
Vaše osobné údaje spracúvame a bezpečne uchovávame v našom informačnom systéme na základe týchto dôvodov:
Na účel plnenia zmluvy – spracovanie vašich osobných údajov ako meno, priezvisko a adresa sú nevyhnutné pre našu činnosť ako predávajúceho. Na základe týchto údajov vystavujeme faktúry (kúpne zmluvy), ktoré sú pre predaj nevyhnutné. Tieto údaje nám poskytujete na základe vášho slobodného rozhodnutia pri online registrácií alebo iným spôsobom pre účel nakupovania.
Na účel splnenia inej legislatívy – vaše osobné údaje sme povinní viesť v našom účtovníctve a uchovávať ich po dobu nevyhnutnú na účel, na ktorý boli zozbierané.
Na základe našich oprávnených záujmov – naším záujmom je zlepšovať naše služby, informovať vás o našej činnosti a jednoducho byť s vami v kontakte. Každý takýto oprávnený záujem prehodnocujeme a uskutočňujeme len do takej miery, ktorá je pre vás prijateľná s možnosťou ponechania vášho osobného, slobodného rozhodnutia byť toho súčasťou.
Na základe vášho súhlasu – spracovanie osobných údajov na základe vášho súhlasu sa dotýka najmä komunikácie formou e-mailov.
Pre akékoľvek iné otázky ohľadom dôvodu spracúvania vašich osobných údajov nás prosím kontaktujte.

Prístup k osobným údajom
Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme a neposkytujeme tretím stranám s výnimkou organizácií, s ktorými je spolupráca vzhľadom na našu činnosť nevyhnutná, a to:

Spoločnosť zabezpečujúca technické riešenie internetového eshopu:
BiznisWeb s.r.o.
Sídlo: Soblahovská 1116/61 911 01 Trenčín
IČO: 36332275
DIČ: 2021775811
IČ DPH: SK2021775811
podľazapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, oddiel: Sro, vložka č. 14274/R

Pre správne vybavenie vašej objednávky je poskytnutie vašich osobných údajov ako meno, priezvisko, alebo adresa dopravcovi (Kuriérskej spoločnosti aj telefónne číslo) nevyhnutné. Tieto poskytujeme týmto dvom dopravcom a to podľa predošlej dohody s kupujúcim:

Slovenská pošta:
Slovenská pošta, a. s.
Sídlo: Partizánska cesta č. 9, 975 99 Banská Bystrica
IČO: 36 631 124
zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel Sa. Vložka č. 803/S

Databázu Vašich osobných údajov chránime pred ich poškodením, zničením, stratou a zneužitím. Kupujúci má možnosť aktualizovať údaje priamo v on-line režime na web stránke internetového obchodu, v zákazníckej sekcii, ihneď po prihlásení.
Vaše osobné údaje zostávajú len v Slovenskej republike.

Dĺžka uloženia osobných údajov a práva spotrebiteľa
Osobné údaje potrebné pre vytvorenie užívateľského účtu spracúvame po dobu, pokiaľ je tento účet zaregistrovaný. Osobné údaje potrebné pre uchovávanie vyplývajúce zo zákonnej legislatívy uchovávame po dobu nevyhnutnú pre účel, na ktorý boli zozbierané.
Máte právo k prístupu k osobným údajom. K vašim osobným údajom, ktoré spracúvame máte prístup po prihlásení sa do svojho užívateľského účtu v časti „Prihlásenie". Ak ste svoje prístupové heslo zabudli, môžete si ho obnoviť v časti „Zabudol som heslo. Máte právo na opravu vašich osobných údajov. Máte právo zmeniť, vaše osobné údaje, ktoré spracúvame. Máte právo na vymazanie osobných údajov. Ak si neželáte, aby sme uchovávali a spracúvali vaše osobné údaje, kontaktujte nás. Vašu požiadavku spracujeme bez zbytočného odkladu, najneskôr však do 30 dní. Máte právo na obmedzenie spracovania osobných údajov. Taktiež máte právo namietať na spracovanie osobných údajov, či právo na presnosť uchovávania vašich osobných údajov. Akúkoľvek vašu požiadavku budeme v čo najkratšej lehote prehodnocovať a následne riešiť s cieľom dosiahnutia vašej spokojnosti a uplatnenia vašich práv.
Vaše osobné údaje spracúvame vždy výlučne s vaším súhlasom. Tento svoj súhlas máte právo kedykoľvek odvolať. Ak ste dali svoj súhlas použitia e-mailu na marketingové účely, tento súhlas môžete odvolať po prihlásení do svojho . Ak ste nám dali svoj súhlas pri prihlásení sa na odber noviniek – newsletteru, rovnako ho môžete kedykoľvek odvolať - deaktivovať newsletter. Ak ste dali svoj súhlas pri registrácií, máte právo odvolať svoj súhlas s pravidlami ochrany osobných údajov.
Pre akékoľvek odvolanie súhlasu nás môžete kontaktovať emailom.
Ak máte podozrenie, že vaše osobné údaje boli zneužité, môžete toto podozrenie komunikovať príslušnému Úradu pre ochranu osobných údajov (dataprotection.gov.sk):
Hraničná 12
820 07 Bratislava 27
Slovenská republika
+421 /2/ 3231 3214
statny.dozor@pdp.gov.sk

Dôvod poskytovania osobných údajov
Ak uchovávame, alebo spracúvame vaše osobné údaje, robíme na základe buď zákonnej požiadavky, zmluvnej požiadavky, alebo na základe našich oprávnených záujmov. Váš súhlas pre spracovanie osobných údajov je potrebný pre kúpno-predajný vzťah. Ak sa rozhodnete, že vaše osobné údaje nám poskytnúť nechcete, môžete tak spraviť. Následne však nebudeme schopní vašu prípadnú požiadavku o nákupe zrealizovať.

POUŽÍVANIE COOKES SÚBOROV
Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré pri návšteve webovej stránky ukladá prehliadač v počítači alebo zariadení návštevníka. Súbory cookie umožňujú webovej stránke rozpoznať zariadenie používateľa a zapamätať si určité informácie o vašich reláciách počas Vášho pripojenia.

Pomocou bezpečnostnej funkcie tzv. „captcha" zisťujeme, či úkony na našej stránke vykonáva človek alebo počítač. „Captcha" je označenie pre „Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart" (v slovenčine: „Úplne automatizovaný verejný Turingov test na rozpoznanie človeka a stroja").

Na tento účel používame službu „reCAPTCHA" od spoločnosti Google. Pri návšteve našej webovej stránky sprostredkovávame informácie o vašom prístupe spoločnosti Google. Google následne preverí, či aktivity na našej stránke vykonáva človek alebo počítač, a to najmä na základe nasledujúcich informácií:

  • IP adresa vášho koncového zariadenia,
  • referrer (adresa webovej stránky, na ktorej sa captcha používa),
  • informácie o vami používanom prehliadači (napr. typ a verzia prehliadača, rozlíšenie obrazovky, jazyk, nainštalované pluginy, čas a dátum),
  • váš účet Google, ak ste v spoločnosti Google zaregistrovaní a prihlásení,
  • vaše správanie pri surfovaní na webových stránkach,
  • vaše správanie pri zadávaní príkazov (napr. pohyby myšou na plochách reCAPTCHA),
  • prípadne malé úlohy, pri ktorých musíte identifikovať obrázky.

Spoločnosť Google prevádzkuje svoje servery v USA, t. j. tretej krajine mimo EÚ. Spoločnosť Google je súčasťou „Štítu na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA" (Privacy Shield Framework), ktorý ponúka vhodné a primerané záruky.

Ďalšie informácie o ochrane údajov u spoločnosti Google nájdete tu: https://policies.google.com/privacy?hl=sk.

Právnym základom pre spracúvanie údajov prostredníctvom služby „reCAPTCHA" je náš oprávnený záujem, založený na snahe zabrániť chybnému fungovaniu webovej stránky kvôli prípadným útokom na webovú stránku a/alebo jej technickým poruchám.

Kontaktovať nás môžete písomne alebo emailom:

Confessio Augustana, spol. s r. o.
Mengusovce 194, 059 36
IČO: 52779343
Email: info@yzop.sk

Náš internetový obchod si vyhradzuje právo ustúpiť od záruky bezpečnosti v prípade napadnutia serveru neznámym páchateľom (hackerom). Iba v takom prípade neplatia vyššie uvedené pravidlá manipulácie s dátami.

13
August
2020

Deti sú ruky, ktorými sa držíme neba

Pridal: Pridané: 13.8.2020 06:26:46 Počet zobrazení: 88

Deti sú ruky, ktorými sa držíme neba Poznávajte s nami Bibliu v sérii Animovaných biblických príbehov Starej a Novej zmluvy.

Čítajte viac... Komentáre: 0

13
August
2020

Kto spieva dvakrát sa modlí

Pridal: Pridané: 13.8.2020 06:11:44 Počet zobrazení: 103

Kto spieva dvakrát sa modlí Pieseň a modlitba sú dokonalými spôsobmi ako vyjadriť svoje radosti, žiale a otvoriť svoju myseľ a srdce.

Čítajte viac... Komentáre: 0

12
August
2020

30 rokov po...

Pridal: Pridané: 12.8.2020 06:01:53 Počet zobrazení: 106

30 rokov po... Ako sa cirkev (ne)vyrovnala s dedičstvom totalitného režimu – agentmi, tajnými spolupracovníkmi a ostatnými vedomými kolaborantmi z radov ordinovaných i neordinovaných.

Čítajte viac... Komentáre: 0

10
August
2020

YZOP: Nové kníhkupectvo pre náročných

Pridal: Pridané: 10.8.2020 13:59:11 Počet zobrazení: 148

YZOP: Nové kníhkupectvo pre náročných Hovorí sa, že človek v dnešnej dobe číta iba krátke články, niekedy iba vybrané odseky, niekedy cez ne iba preletí spôsobom, ktorý odborníci označujú písmenom "F". Uvedené písmeno má naznačiť, ktoré časti textu na stránke boli naozaj čítané...

Čítajte viac... Komentáre: 0

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info

*