Katarína Nádaská v knihe prináša zasvätený pohľad na tradičnú kuchyňu v presvedčení, že práve táto stránka ľudovej kultúry môže byť žriedlom originálnych farieb, chutí a vôní Slovenska, ku ktorým sa oplatí vracať aj v dnešných časoch, keď do našej stravy masívne prenikajú vplyvy svetovej kuchyne.
V prvej časti knihy sa dočítate o vývine stolovania a prípravy pokrmov v tradičnej domácnosti a o najčastejšie používaných surovinách.
Druhá časť približuje jednotlivé regióny Slovenska z hľadiska jedál a nápojov, ktoré pre ne boli a stále sú typické.
Napokon tretia, najrozsiahlejšia časť ponúka recepty zozbierané zo všetkých regiónov a upravené tak, aby sa podľa nich dalo variť aj dnes. Recepty sú usporiadané podľa ročných období, spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová k mnohým z nich ponúkli aj zdravšiu verziu.
text vydavateľa
Doplnkové informácie
| Názov: | Rok v slovenskej ľudovej kuchyni |
| Autor: | Katarína Nádaská |
| Podtitul: | Farby, chute a vône Slovenska |
| Vydavateľstvo: | Fortuna Libri |
| Jazyk: | Slovenský |
| ISBN: | 978-80-8142-620-9 |
| Rok vydania: | 2016 |
| Väzba: | pevná |
| Počet strán: | 232 |

Nový komentár